Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с кола и климатик.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с кола и климатик.

Значи днеска си карам в най-голямата жега и по едно време гледам колата дими отзаде леко бяло намалям и спира. След 10-на километра пак така не съм карал повече от 120. И имах работа в Крайморие спирам колата и като тръгвам ама пуши ама якоо изклучих климатика и спря всичко от какво може да е проблема?
    Alfa 146 1.6 ТS 16 V

!

ами като вкючиш климата и се твари двигателя, та в тоя ред на мисли.... нешто по двигателя може да горо масло, тогава пуши. или ако ти е прецакан компресора на климатика и тормози още повече. как е иначе варви ли, има ли динамика на вкючен климатик?
    НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

А температурата видя ли как е.

Comment

Ти така и не каза какво стана със загряването, сменихте ли гарнитурата, там нали я работиха нещо... Просто не са я направили добре .....
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Ами не загрява колата. Гарнитурата е сменена шлайфана е главата проблем с температурата няма. Някой да има идея
          Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Ами забива нос като е включен климата. Напоследък като я паля просто не иска да върви на 1 2. Обеснявам си го със студения двигател, но като вдигне температура пак го прави. Едва след дълго каране проблема изчезва. Съмнява ме да не е горивната попмпа
            Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Значи когато колата е студена трябва да върви доста повече отколкото когато е топла камо ли пък сега в жегите.Закарай я тая кола на диагностика и най-вероятно ще се реши проблема с някоя дреболия
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Проблема наистина е сериозен. Особено сутрин направо е като спряла след 10 мин каране горе долу се оправя. Имам въпрос за маслото взе да го гори много но то е Selenia Gold. Дали е от слабото масло защото зная, че това масло не е за Алфата или проблема е в двигателя. Говоря за 1 л на 1500 км ако не и по малко
                Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Проблема наистина е сериозен. Особено сутрин направо е като спряла след 10 мин каране горе долу се оправя. Имам въпрос за маслото взе да го гори много но то е Selenia Gold. Дали е от слабото масло защото зная, че това масло не е за Алфата или проблема е в двигателя. Говоря за 1 л на 1500 км ако не и по малко
                  Колега от както карам с това масло ( селения голд ) и при мен е така.
                  Няма пушек,през аспуха не цапа абе никакви показатели.че го гори а маслото го няма

П.П. Миналия ден ти ли беше на кръстовището Черно море в Созопол ?
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от Va4o
                    .... за маслото взе да го гори много но то е Selenia Gold.
                    Като махнаха главата огледаха ли мотора за износване? Гумички на клапаните сменяни ли са? А на диагностика на инжекциона ходи ли след ремонта нещо може да се е откачило разхлабило и т.н.
                    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

на кофти майстори си попаднал . В Бургас търси Евгени - тел 0887/204617 .специалист е по двигатели . отваря ,прави и затваря двигател на боксер за няма и един ден . а боксера е бая по гаден от туин спарка

Comment

Оня ден това в Неделя ли е ? Тогава бях в созопол. Ами ще я водя тея дни на диагностика да видя какво и има и чакам да мина 7000 км и да го махам това масло, че ми лази по нервите.
                        Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Първоначално публикувано от Va4o
                          Оня ден това в Неделя ли е ? Тогава бях в созопол. Ами ще я водя тея дни на диагностика да видя какво и има и чакам да мина 7000 км и да го махам това масло, че ми лази по нервите.
                          Щом не те кефи махай го сега
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днеска като ходих до магазина оня ми вика тва масло е за двигатели до 100 000 км. Препоръча ми Selenia HPX или нещо такова някои да знае нещо за това масло ?
                            Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Питах в магазина точно това: след 100 , 150 хи. нетрябва ли да е друго маслото а те НЕ , това е твоето масло ( селения голд )
                              Когато сменях маслото при приятел които се занимава с ДВГ ,като видя маслото и ми каза това масло е много тънко ,това е за нов мотор.
                              Препоръчами някакво Liqui Moly 10w40 mos2 polusintetika
                              Някои знаели нещо за това масло ?
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X